#Nieuws

Purpose nieuwsbrief herfsteditie 2024

18-10-2024

Dick-Jan Abbringh

In deze herfsteditie vragen we aandacht voor de maatschappelijke verandering die Purpose teweegbrengt en hoe je de impact daarvan kunt meten en berekenen.

Het uitvoeren van onderzoek draagt bij aan verandering
We werken veel samen met gemeenten en maatschappelijke organisaties die sociale interventies ontwikkelen en inzetten om inwoners te helpen. Maar hoe meet je of het de gewenste impact heeft? Het transitieonderzoek voor Samen Kansrijk en Gezond van FNO richt zich niet alleen op impactevaluatie, maar verbetert ook de gezondheid van gezinnen door het onderzoek zelf. Voor de gemeente Den Haag ontwikkelt Purpose een impactmonitor die meet hoe effectief interventies zijn in het direct helpen van inwoners. Zelf aan de slag? Meld je aan voor onze webinars en leer meer over meten en monitoren.

Bereken de impact van sociaal incasseren
Veel organisaties willen hun klanten met betalingsachterstanden beter kunnen helpen met een sociale incasso aanpak. Maar aan welke knoppen kun je beste draaien voor de meeste impact? Kom naar het webinar op 29 oktober, samen met Eneco, of naar de presentatie op de Credit Expo, samen met Evides, op 7 november. Zij delen graag hun ervaringen en hoe zij meer impact willen maken.

Veel leesplezier!
Dick-Jan

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.